Week van de official


- 02/10/15 -

Zonder officials zijn er geen sportwedstrijden! Honderden scheidsrechters zorgen er wekelijks voor dat we in Vlaanderen op een kwalitatieve manier aan onze geliefde sport kunnen doen, dit zowel als sporter, als bestuur, als supporter of als medewerker.

De week van de official wordt georganiseerd met de steun van VSF (Vlaamse Sport Federaties) en zal in alle sporten worden aangemoedigd.
Deze week loopt van 3 tot en met 11 oktober.

Het belangrijkste doel is jullie waardering te uiten voor de inzet van de officials.

De Vlaamse Volleybalbond, samen met de scheidsrechterscommissie, zou het erg fijn vinden, dat jullie, als club deelnemen aan de 1e editie van de 'Week van de official' en uw respect en waardering uiten tegenover alle officials van de seniores wedstrijden tot en met de jongste jeugdwedstrijden.

De uiting moet niet noodzakelijk grootschalig zijn, maar bijvoorbeeld een extra vermelding in de wedstrijdaankondiging, een versnapering voor en/of na de wedstrijd, een dankwoordje naar de scheidsrechter toe, iemand die de scheidsrechter opwacht bij zijn aankomst, noem maar op of laat jullie creativiteit de vrije loop.

Veel sportfederaties hebben moeite om nieuwe mensen warm te maken om official te wirden of te blijven, onder andere door een gebrek aan respect voor de official.
Doe mee aan dit initiatief, het is meer dan nodig en laat het niet bij deze week alleen blijven.

Indien je interesse hebt om scheidsrechter te worden kan je terecht op volgende link:

invulformulier: hoe word ik volleybalscheidsrechter

Via deze link kan je informatie ontvangen welke stappen er moeten genomen worden om 'arbiter' te worden.
Met sportieve groeten,

Jean-Paul De Buysscher - Voorzitter Vlaamse Volleybalbond
Johan Callens - Voorzitter scheidsrechterscommissie

Bedankt Officials

Hierbij wil het Wavoc bestuur ook onze scheidsrechters, jeugdscheidsrechters, markeerders en terreinafgevaardigden bedanken voor hun (wekelijkse) inzet als official!