Verslag Wavoc dag


- 18/09/14 -

Afgelopen zaterdag, 13 september, vond de jaarlijkse Wavoc-dag plaats. Al van bij de start van de eerste opwarmingen en oefenwedstrijden, heerste er een gezellige ambiance in de Waverse sporthal.
Een korte impressie van de organisatoren en een fotoreportage...

Al om 13u mocht de eerste golf van volleyballers, of beter gezegd volleyballertjes, het terrein op om hun ding te doen. Onze jongste leden toonden alweer hun beste volleybalskills aan de buitenwereld. De volleybalschool deed dit onder leiding van Luc Claes en Céline Van Mileghem in een uitdagende volleybalreis rond de wereld. Ondanks dat de meesten hen schattig noemden, waren er al een paar serieuze kanonnen tussen.
Bij de Gemengd U11 hielden Anneleen Jans en Caroline Sagaert een zogenaamde 'open training' en gaven ze zoals steeds weer een paar technische uitdagingen aan hun kids.

Wavoc DagWavoc Dag

In de andere zaal gingen de U13 meisjes, de strijd aan met de U13 jongens. Er volgde een spannende wedstrijd waar de nadruk vooral lag op 'het verkennen van het veld’ en het creëren van matchgevoel bij de spelers en speelsters. De verliezers krijgen op het paastornooi alvast de kans om revanche te nemen!
De U15 meisjes begonnen sterk tegen VC Geel, met 2 maal setwinst, maar moesten in de 2 volgende sets toch een beetje toegeven. Het op elkaar inspelen, de grootte van het terrein,…: een uitgelezen kans om deze nieuwigheden uit te proberen en in te oefenen tijdens deze oefenmatch. Een mooie uitslag van 2-2 van deze wedstrijd is natuurlijk een mentale opsteker voor onze jongedames.
Dames 2 speelde een oefenpartij tegen Hofstade-Zemst. Door een 2-2 gelijkspel tegen de Brabantse 3e provincialer, hield de coach een goed gevoel over aan de match.

Wavoc DagWavoc Dag

Om 16u30 kwamen de Dames 1 in actie. Nieuwe ploeg, nieuwe trainer, nieuwe ambities. Met een overwinning tegen VC Eternit toonden ze dat ze klaar zijn voor het grote werk in het nieuwe seizoen. Een interview met de trainer leerde ons dat er nog werk is, maar dat het wel goed komt.
Eveneens mochten de U17 jongens een topper van formaat verwelkomen: Lizzards Lubbeek Leuven (al 4 jaar Belgisch kampioen) werd de tegenstander in een oefenmatch. Volgens coach en vele spelers een mooie ervaring, waar veel van te leren viel. Voor zij die denken dat ze slaag hebben gekregen, kunnen wij heel eerlijk en trots vertellen: NEE! Onze jongens hebben vanaf set 2 meegespeeld en gingen zeer gemotiveerd voor elke bal.
En last but not least, wat betreft de jeugdploegen, traden de U17 meisjes aan tegen VC Geel. 0-3 was de eindstand. Desondanks blikte coach Maarten De Weerdt tevreden terug na de match: "Deze wedstrijd toonde ons waar er nog werk is voor de competitiestart. Met 6 nieuwe speelsters is het natuurlijk weer even zoeken naar een perfect evenwichtige opstelling.".

Wavoc DagWavoc Dag

Om 18u30 kwamen in de kleine zaal nog 2 winning games aan de beurt.
Heren 1 kwam uit in een mooie oefenmatch tegen Mavoc. De nieuwe ploeg, waar de coach kan putten uit diverse spelers met elk hun kwaliteiten, speelde een sterke wedstrijd. Als ze dit niveau kunnen aanhouden of zelfs verbeteren, zullen er op zaterdagavond nog een aantal mooie wedstrijden gespeeld worden. Vuurwerk verzekerd!
Heren KWB mocht zich al opmaken voor de eerste competitiewedstrijd. Na hun kampioenstitel van vorig jaar, de vele transfers en vele nieuwe spelers, was het bang afwachten wat hun promotie en het nieuwe seizoen hen zou brengen.
Deze match liep het alvast als een trein. De nieuwe ploeg speelde, zo leek het, al 10 jaar samen, en vele, mooie combinaties werden succesvol afgerond. De coach voerde op tijd en stond een mooie wissel door, zodat de tegenstander na een tijdje niet meer wist van welk hout pijlen te maken. In een interview na de match was coach Tommy Pootemans duidelijk: "De spelers hebben gedaan wat ik gevraagd heb. Een mooie start waar we kracht uit putten, maar we houden beide voetjes stevig op de grond."

In een interview na afloop blikte mede-organisator Maarten De Weerdt tevreden terug: "Als we kijken hoeveel ambiance en volk er was... dan kan ik zeggen: dit was een WAVOC DAG om U tegen te zeggen.".

Een uitgebreide fotoreportage kan u terugvinden op onze Flickr pagina.