Corona-update trainingen en wedstrijden


- 26/10/20 -

Recent heeft Volley Vlaanderen beslist om voor alle spelers vanaf U13 de wedstrijden op te schorten tot 9 november. Trainingen zijn toegelaten op voorwaarde dat er geen contact is tussen de spelers en er ten allen tijde 1,5m afstand wordt gerespecteerd. De U11-reeksen mogen verder blijven trainen en wedstrijden spelen.

Wat hebben wij daarop beslist?
- Voor alle reeksen boven U13, volwassenen en recrea schorten we de trainingen eveneens op,
- Onze U13-ploegen blijven trainen omdat er geen enkele speler al 13 jaar is, maar ze spelen geen wedstrijden.
- Voor onze U11, volleybalschool en U6 verandert er niets.

Het was toen onze bedoeling om opnieuw de trainingen te hervatten:
- in de week van 26 oktober voor U15-U17;
- in de week van 2 november voor onze volwassenen.

De huidige cijfers tonen echter dat de gezondheidssituatie dramatisch is. En dat is ook binnen onze club voelbaar met besmettingen en quarantaines. Het WAVOC-bestuur heeft dan ook beslist om voorlopig de activiteiten van U15, U17 en volwassenen nog niet te hervatten. Wij kunnen de veiligheid onvoldoende garanderen tijdens de trainingen (een volleybaltraining met garantie van 1,5 meter afstand?), gedurende de wissels, het komen en gaan aan de sporthal. Ook vinden dat we alle 'bewegingen' zoveel mogelijk beperkt moeten worden.

Uiteraard hadden we het liever anders gezien. Ook wij vinden beweging, volleybal en sociaal contact zeer belangrijk, en dat voor elk lid, voor elke leeftijd. Maar op dit ogenblik is jouw en jullie gezondheid belangrijker, ook die van jullie familie. Vandaar deze drastische beslissing.

Hoe moet het nu verder? Het bestuur volgt de situatie bijna dagelijks op. Van zodra wij de situatie veilig achten dan zullen we activiteiten herstarten, eventueel onder een andere vorm via specialisatietrainingen of trainingen in kleine groepen in functie van wat er toegelaten zal zijn. We houden jullie zeker en vast op de hoogte.

Blijf in beweging, probeer individueel te sporten, blijf in goede conditie!

Hou het veilig en gezond!


Met sportieve groeten,

Ives Goovaerts
Voorzitter WAVOC
namens het WAVOC-bestuur