Richtlijnen sporthal en herstart trainingen volwassenen


- 28/08/20 -

We hebben vandaag goed nieuws gekregen van de gemeente: vanaf dinsdag 1 september mogen we de trainingen hervatten, mits inachtname van de nodige maatregelen.

Hieronder een kort overzicht van de maatregelen die gevolgd moeten worden.
1. Kom in sportkledij naar de sporthal want de kleedkamers en douches blijven gesloten.
2. Volg de hygiƫnemaatregelen en was regelmatig de handen of gebruik de gels. Gebruik ook enkel de aangeduide toiletten.
3. Wees hoffelijk door 1,5 meter afstand te bewaren in de gangen en toiletten. Geef voorrang indien nodig. Volg de aangegeven looplijnen en verzamelplaatsen.
4. Zet je iemand af? Neem dan afscheid buiten de sporthal en ontmoet daar opnieuw na de activiteit.
5. Het dragen van een mondmasker binnen de gebouwen is verplicht vanaf 12 jaar oud. Enkel tijdens het sporten mag het mondmasker afgezet worden. Dus ook bij verplaatsing naar een andere zaal of een toiletbezoek is een mondmasker verplicht.
6. De sportzakken worden aan de kant gezet in de sportzaal. Voorzie een ruime zak waar al jouw persoonlijk materiaal in kan.
7. De volgende ploeg mag pas de zaal betreden als de vorige ploeg de zaal verlaten heeft. Blijf in je bubbel wachten op de aangeduide plaats!
8. Vertrek na de training onmiddellijk en blijf niet hangen in de sporthal, noch buiten de sporthal.
9. De coronaverantwoordelijke per ploeg staat mee in voor het nalezen van de maatregelen en om het gebruikte materiaal te ontsmetten (ontsmettingsmiddelen zijn ter beschikking) na gebruik en binnen de reservatietijd.
10. Noteer elke training of wedstrijd de aanwezigheden zodat bij ziekte van een speler de contacttracing vlot kan verlopen.