Werken omgeving Loerenboske


- 13/12/17 -

Op dinsdag 9 januari start het laatste luik van de omgevingswerken aan zaal Loerenboske en het Maanhoevebad. Dit betekent dat de Maanhoeveweg vanaf het zwembad tot aan de Maanhoevebeek volledig wordt afgesloten.

Nu de werken aan de Dijkstein-school volledig afgerond zijn, kan de aannemer starten met de buitenaanleg rond de school en zaal Loerenboske. Deze buitenaanleg omvat vijf zaken:
- verhoging van het kruispunt van de Maanhoeveweg en Wilgestraat;
- inrichting van de Maanhoeveweg als fietsstraat;
- er komt een nieuwe parking met 54 parkeerplaatsen, waarvan drie voor mindervaliden (langs de Maanhoevebeek, waar nu braakliggend terrein is);
- aanleg uitwuifzone (waar momenteel de parking achter het zwembad zich bevindt);
- tussen de school en de zaal komt een verkeersluwe ruimte.

Bereikbaarheid zaal Loerenboske

- Vanaf dinsdag 9 januari wordt de Maanhoeveweg vanaf het zwembad tot aan de Maanhoevebeek volledig afgesloten. De parking tussen het Maanhoevebad en de Maanhoevebeek is bijgevolg niet toegankelijk.
- Het kruispunt van de Wilgestraat en de Maanhoeveweg blijft zo lang mogelijk open voor het doorgaand verkeer. Pas als laatste fase van de werkzaamheden zal de aannemer dit kruispunt heraanleggen. Op die manier beperken we de periode dat het kruispunt afgesloten wordt voor het verkeer

Voor uw veiligheid vragen we u om zoveel mogelijk de toegang langs de Berkelei te gebruiken.

Ter voorbereiding op de werken zal de aannemer in de week van 11 december gedurende één dag enkele bomen rooien langs de Maanhoevebeek. De parking tussen de beek en het zwembad zal die dag niet toegankelijk zijn.

Het gemeentebestuur en de aannemer doen hun uiterste best om de hinder van deze werken tot een minimum te beperken. Met eventuele vragen of opmerkingen kan u steeds terecht bij de dienst openbare werken (openbare.werken@skw.be, 015 30 50 40).